składniki na 3 osoby:
- 300 ml kefiru
- 300 ml kwaśnej śmietany 18%
- jednodniowy sok z buraków lub barszcz czerwony w butelce
- ogórek zielony
- pęczek rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- pęczek koperku
- sól, pieprz
- ugotowane jajo na twardo
Wszystkie składniki myjemy i kroimy w drobną kostkę (ogórek, rzodkiewkę, szczypiorek).
Mieszamy kefir z śmietaną i naszym barszczem ... dodajemy wszystkie cudownie chrupiące warzywa i mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekany koperek.
Na samym końcu dokładamy ugotowane jajo ... magia :)
smacznego
d.
o matko jak pieknie wygląda! zapisuje sobie i na pewno z przepisu skorzystam. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńdziękuję :) w takim razie życzę powodzenia i czekam na relację :)
Usuń