porcja na 1 osobę:
- 2 placki pszenne
- kilka plastrów chorizo
- garść sera cheddar
- garść rukoli
Ser żółty ścieramy na dużych oczkach.
Kiełbasę chorizo kroimy na cieniutkie plastry i podsmażamy na suchej patelni by pozbyć się nadmiaru tłuszczu z kiełbasy.
Na pszennym placku kładziemy ser i kiełbaskę i zakrywamy drugim plackiem. Następnie wkładamy do grilla elektrycznego lub na suchą patelnię i grillujemy aż go zrumienienia placka i rozpuszczenia się sera.
Podajemy z rukolą lub jak ktoś lubi wkładamy rukolę przed grillowaniem.
Smacznego
D.
Recenzja s'poco loco już niebawem
zdjęcia wykonane dzięki współpracy z MWW Studio - Jakub Wilczek
Moja ulubiona przekąska ostatnio :D
OdpowiedzUsuńOd dawna za mną chodzi takie danie.... Nigdy go nei jadłam
OdpowiedzUsuńkoniecznie musisz spróbować :)
UsuńUwielbiam queasadilla! Z chorizo...
OdpowiedzUsuńMmm, uwielbiam quesadillas. Chyba w najbliższym czasie wykorzystam ten przepis :)
OdpowiedzUsuńUważaj na palce przy tarciu sera ;-)
OdpowiedzUsuńWszystko zależy od dobrej tarki :)
UsuńMnie tam do quesadilli nie trzeba dwa razy zachecac :)
OdpowiedzUsuńZnam i uwielbiam! Twoje prezentują się wspaniale!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Ah deski z I love nature :)
OdpowiedzUsuńWygląda mega pysznie!
OdpowiedzUsuńzrobione, zjedzone... pyszne! dzięki :)
OdpowiedzUsuń