| roladki z łososia i pieczonej papryki |
Warsztaty zaczęły się od wspólnego spotkania w Restauracji "Smaki Warszawy", gdzie szef kuchni Kamil Kosnowski przygotował dla nas 8 przystawek. Wszystkie dania mogliśmy zjeść a nawet powinniśmy, ponieważ następnego dnia musieliśmy je wszystkie przygotować sami. Spotkanie zakończyło się miło ... rozmowy, kawa .. każdy wrócił do domu by jutro móc przystąpić do ciężkiej pracy.
| ser kozi na rukoli z sosem z czarnej porzeczki |
Każdy z uczestników pracował w parach przy jednym stanowisku ... mi udało się akurat tak ustawić, że miałem sam całe stanowisko dla siebie :) Miejsce było bardzo fajnie wyposażone. Każdy miał swój zlew, płyty indukcyjne, noże, przyprawy, zioła, zastawę, miski, patelnie ... generalnie wspaniale.
Każdy z uczestników otrzymał MENU wraz z przepisami i wszyscy przystąpiliśmy do pracy. Musiałem wykonać sam wszystkie 8 przystawek. Mniej więcej czas na przygotowanie jednej było 35 min, następnie można było swoje danie skonsumować popijając wodą Augustowianką :) ... i tak aż do 8 dań.
W trakcie trwania Warsztatów program TVP 2 nagrywał relację do "Pytanie na Śniadanie", która ukaże się niebawem w TV.MENU zaplanowane na Warsztaty składało się z:
- Bliny z łososiem i kawiorem
- Roladki z łososia, pieczonej papryki i twarożku ziołowego
- Szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim
- Bryndza z karmelizowanym jabłkiem i buraczkami
- Kozi ser w panierce z pestek słonecznika z sosem z czarnych porzeczek na rukoli
- Łosoś pieczony z grzybową krustą
- Wątróbka z sosem malinowym na sałacie
- Tatar z łososia i truskawek z zielonym i czerwonym pieprzem oraz miętą
Po wszystkim wróciłem bardzo szczęśliwy i zainspirowany do Łodzi. Czas Warsztatów był bardzo owocny .. wspaniali ludzi, dobrzy blogerzy a przede wszystkim, wybitni kucharze :)
![]() |
| wątróbka z sosem malinowym - najlepsza pozycja spotkania (moim zdaniem) |


Menu ,jak i atmosfera była jak zawsze cudowna:) Cieszę się, że dzięki tym warsztatom mogę poznawać fajnych ludzi i trafiać na takie fajne blogi jak ten! Ja dziś wstawilam serek kozi z sosem z czarnej porzeczki. Pozdrawiam i mam nadzieję, że widzimy się na następnych warsztatach :)
OdpowiedzUsuńŚwietne doświadczenie,zazdroszczę takich warsztatów!
OdpowiedzUsuń