wtorek, 23 października 2012

Warsztaty z M. Budynkiem - Drób


Kolejny raz dzięki uprzejmości portalu Polska Gotuje zostałem zaproszony na Warsztaty z mistrzem Marcinem Budynkiem. Spotkanie zaczęło się w restauracji Halka, o której można przeczytać tutaj.

Drugiego dnia jak zawsze spotkaliśmy się w Centrum Sztuki Kulinarnej by razem gotować.
Ale na początku chciałbym powiedzieć trochę o tym zdjęciu, bo nie przypadkowo jest ono pierwsze. To jest grupa blogerów z którymi od pewnego czasu bardzo się trzymam. Wspaniali ludzie prowadzący wspaniałe blogi. To niesamowite, że kilka dni przed, już na naszych facebookach wszyscy wiedzieliśmy że idziemy na Warsztaty ... to już nie pasja i blogosfera nas łączy, tylko dobra znajomość :)

Wracając do warsztatów. Przez cały czas gotowaliśmy pod czujnym okiem tego Pana obok :) Marcin Budynek ... nie było czasu na odpoczynek i trzymanie rąk w kieszeniach ;p

Prócz wspaniałej atmosfery gotowaliśmy bardzo dobre 5 dań z drobiu i podrobów. Mi jak zwykle przypadła wątróbka ... inna odsłona bo z śliwkami, granatem i migdałami, ale równie dobra jak ta ostatnio :)



Każda ugotowana potrawa była oczywiście przez nas zjadana, choć z każdą następną było coraz gorzej :) Dlatego ostatnie danie jakim były pierożki z ciasta filo, prawie każdy zabrał dla swoich milusińskich do domu.

Każde warsztaty są inne, każde niosą za sobą inną idee, inne znajomości i inną atmosferę. Kończąc chciałbym właśnie o tej atmosferze napisać. Nie ukrywam, że ten temat na warsztatach pojawiał się bardzo często, nawet jedna ze znajomych blogerek (Kulinarna Piniata) postanowiła o tym napisać cały post.
Wracamy do domu i dopiero potem uświadamiam sobie, że dzięki takim warsztatom ja poznaje tylu wspaniałych ludzi, których gdyby nie to, nigdy bym nie miał okazji poznać ... to są uroki blogosfery i takich przedsięwzięć jak Warsztaty Polskiej Akademii Kulinarnej.

Cieszę się bardzo, że mogłem kolejny raz w nich uczestniczyć. Mam nadzieję, że będzie mi to dane jeszcze nie raz :) bo jak pisałem - każde warsztaty uczą czego innego .

Dziękuję wszystkim

D.


wątróbka z sałatą, śliwkami, granatem i migdałami

udo indycze marynowane w pomarańczach z puree z brokułów 

udziec z indyka pieczony w sosie z wiśni z buraczkami i puree ziemniaczanym

3 komentarze: