środa, 17 października 2012

Krewetki w sosie z pomidorów

Zebrało mnie na wspomnienia przed kolejnymi warsztatami :)
Dlatego podzielę się z Wami KREWETKAMI 

- 8 krewetek oczyszczonych
- 100 g. kolorowej papryki
- 1 ząbek czosnku
- 100 g. suszonych pomidorów
- 50 g. cebuli
- 100 g. śmietany 36%
- 20 ml METAXY
- 20 g. parmezanu
- sól, pieprz

Wszystkie warzywa kroimy. Papryka w paski, cebula w piórka, czosnek w kostkę, suszone pomidory w paseczki. Warzywa wszystkie mieszamy, zalewamy oliwą z suszonych pomidorów i odstawiamy na godzinę.

Na rozłożony na gorącej patelni papier do smażenia wrzucamy wcześniej marynowane warzywa, podsmażamy 2 min. Dodajemy krewetki i dalej podsmażamy. Na koniec podpalamy METAXĄ.

Gdy krewetki są już usmażone, dodajemy śmietanę i parmezan.

D.


1 komentarz: