fot. MWW Studio Jakub Wilczek |
Zapraszam na ciepły KREM Z POMIDORÓW
- 4 duże pomidory
- dwa ząbki czosnku
- średnia cebula czosnkowa
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- śmietana
- kawałek parmezanu lub sera tego typu
Pomidory obieramy ze skóry. Usuwamy gniazda i kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek siekamy w drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Najlepiej już w garnku.
Gdy cebula puści sok, który się lekko z karmelizuje wrzucamy pomidory. Gotujemy wszystko pod przykryciem około 20 min. Gorącą zupę blendujemy na aksamitny krem. Przyprawiamy solą, pieprzem. Wlewamy trochę śmietany i podajemy z parmezanem.
Smacznego
D.
Zdjęcia wykonane przez MWW Studio Jakub Wilczek.
a miseczke takiej pysznej zupy z checia bym zjadla!:)
OdpowiedzUsuńna gęsto nie lubię, chociaż apetyczne zdjęcie więc może bym się skusiła
OdpowiedzUsuńMusiała być smaczna ta zupka, już żałuje, że jej nie jadłam, a sama pewnie prędko jej nie zrobię... chociaż?:)
OdpowiedzUsuńa dziękuję :)
OdpowiedzUsuńzdjęcia super :) Wszystko co pomidorowe jest pycha, a szczególnie takie kremy :)
OdpowiedzUsuń