wtorek, 4 września 2012

Krem z pomidorów

fot. MWW Studio Jakub Wilczek
Raz zimno, raz ciepło ... nie można się zdecydować. Niektóre z kremów należą do takich, które można jadać na zimno.
Zapraszam na ciepły KREM Z POMIDORÓW

 - 4 duże pomidory
- dwa ząbki czosnku
- średnia cebula czosnkowa
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- śmietana
- kawałek parmezanu lub sera tego typu

Pomidory obieramy ze skóry. Usuwamy gniazda i kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek siekamy w drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Najlepiej już w garnku.
Gdy cebula puści sok, który się lekko z karmelizuje wrzucamy pomidory. Gotujemy wszystko pod przykryciem około 20 min. Gorącą zupę blendujemy na aksamitny krem. Przyprawiamy solą, pieprzem. Wlewamy trochę śmietany i podajemy z parmezanem.

Smacznego
D.



Zdjęcia wykonane przez MWW Studio Jakub Wilczek.

5 komentarzy:

  1. a miseczke takiej pysznej zupy z checia bym zjadla!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. na gęsto nie lubię, chociaż apetyczne zdjęcie więc może bym się skusiła

    OdpowiedzUsuń
  3. Musiała być smaczna ta zupka, już żałuje, że jej nie jadłam, a sama pewnie prędko jej nie zrobię... chociaż?:)

    OdpowiedzUsuń
  4. zdjęcia super :) Wszystko co pomidorowe jest pycha, a szczególnie takie kremy :)

    OdpowiedzUsuń