wtorek, 3 lipca 2012

Roladka z łososia, pieczonej papryki i twarożku

Na zewnątrz upał ... w domu gorąco ... w kuchni jeszcze gorzej, ale niech Was to nie zniechęca do gotowania. W natłoku przed obozowych przygotowań znalazłem chwilę by usiąść na balkonie i coś dla Was napisać. Pogoda się uspokoiła. Idzie burza ... grzmi .. błyska się, idealny czas by chwilę odpocząć :)
Dziele się z Wami przepisem, którego nauczyłem się na Warsztatach Kulinarnych. Mam nadzieję, że ROLADKA Z ŁOSOSIA Wam się spodoba.

- łosoś wędzony 100 g
- papryka świeża 150 g
- serek kremowy 100 g
- koperek świeży
- cytryna
- pieprz
- papryka suszona ostra
- sól

sos koperkowy:
- 0,5 szklanki jogurtu
- sól czosnkowa
- koperek świeży
- sok z cytryny

Serek wymieszać z pieprzem, posiekaną drobno wcześniej upieczoną papryką, koperkiem, sokiem z cytryny i solą. Rozłożyć jedną  warstwę plastrów łososia na papierze, rozsmarować serek i zwinąć w roladkę. Całość ciasno zwinąć i mocno schłodzić. Rozwinąć roladkę, pokroić ukośnie, ułożyć na półmisku, polać sosem koperkowym, udekorować koprem, cytryną i świeżo mielonym pieprzem.

Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Prezentują się nienagannie i pewnie tak też smakują, bo czy można zepsuć jakąkolwiek potrawę, w której skład wchodzi wędzony łosoś?

    OdpowiedzUsuń