- chleb żytni
- schab
- rukola
- masło czosnkowe
- sól, pieprz
- smalec
- cebula czerwona
- miód
Schab rozbijamy na około pół
centymetrowy kotlet. Oprószamy solą i pieprzem. Wrzucamy na
rozgrzaną patelnię ze smalcem. Smażymy z każdej strony po 2
minuty przewracając dwa razy. Przed ostatnim obróceniem układamy
kawałek masła by się rozpuściło. Gdy mięso się usmaży,
odkładamy je by odpoczęło.
Na patelnie po smażeniu schabu
kładziemy poszatkowaną cebulę z piórka i dusimy dość długo
(około 20 min) by jej naturalne cukry się skarmelizowały.
Następnie dodajemy łyżkę miodu i karmelizujemy jeszcze około 5
min.
Chleb kroimy w prostokątne kanapeczki,
kładziemy rukolę, pokrojony schab i ciepłą skarmelizowaną
cebulę.
Smacznego i miłego oglądania meczów :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz