- pół bakłażana
- kawałek schabu jak na kotlet
- szklanka kaszy kuskus
- sól, pieprz
- sos sojowy
- oliwa
- pół cebuli
Kaszę przygotowujemy w sposób podany na opakowaniu.
Kroimy bakłażana w 0,5 centymetrowe talarki, kładziemy na talerzu i obsypujemy solą.
Mięso kroimy w cieniutkie paseczki i także obsypujemy solą i pieprzem. Patelnie rozgrzewamy z oliwą i smażymy na niej mięso. Gdy mięso będzie usmażone zdejmujemy je z patelni i na pozostałości oliwy smażymy plastry bakłażana. Gdy warzywo jest usmażone dodajemy do niego pokrojoną cebulę, mięso. W momencie gdy cebula się podsmaży wsypujemy już przygotowaną kaszę. Wszystko razem mieszamy. Kropimy sosem sojowym i nadal mieszamy, gdy kasza zgęstnieje przekładamy na talerz.
Smacznego.
Trafione na dziś!Po prostu Twój blog narzuca mi co będę jeść :)Co jest bardzo pozytywne :)
OdpowiedzUsuńTak dawno tutaj nie byłam,a zmiana wyglądu super tu wygląda!
Pozdrawiam
Anna