
składniki na 2 porcje:
- 20 szt krewetek mrożonych surowych
- 1 cytryna
- 4 garści szpinaku
- oliwa z oliwek
- łyżka musztardy
- łyżka miodu
- sól
- ząbek czosnku
Krewetki swobodnie rozmrażamy. Wykrawamy kręgosłupy jeśli je posiadają. Skrapiamy sokiem z cytryny i solą. Smażymy krewetki na oliwie która została aromatyzowana czosnkiem (smażąc czosnek wcześniej w łupinie). Usmażone krewetki odstawiamy. Musztardę, miód, sok z reszty cytryny o oliwę mieszamy do uzyskania gęstego sosu (najlepiej w słoiku 1:1:1:2). Wykładamy szpinak, polewamy sosem i układamy krewetki.
mam nadzieję, że zasmakuje :)
dm
photo by Jakub Wilczek
Moje smaki :)
OdpowiedzUsuń