składniki na 2 porcje:
- mix ulubionych sałat
- jajko ugotowane na twardo
- 200 g wędzonego łososia na zimno
- cebula czerwona
- czarna oliwka
składniki na sos:
- dwie łyżki musztardy kremskiej
- dwie łyżki octu cytrynowego KAMIS
- dwie łyżki miodu
- sok z ćwiartki cytryny
- łyżka wody mineralnej
Układamy sałatę na talerzu wraz z łososiem, cebulą, oliwkami i połówką jajka. Do słoiczka wkładamy wszystkie składniki sosu i wstrząsamy zakręconym słoiczkiem. Gotowy sos wylewamy na naszą sałatkę.
smacznego
d.
photo by Jakub Wilczek
ocet cytrynowy KAMIS |
ocet cytrynowy to dla mnie nowość
OdpowiedzUsuńale całość wygląda bardzo apetycznie
dla mnie też był nowością, ale wart uwagi :)
UsuńŁosoś<3
OdpowiedzUsuńZarąbiste masz te zdjęcia. Napatrzeć się na nie nie mogę!
OdpowiedzUsuńDziękuję :) miło to czytać od Ciebie :)
UsuńWygląda przepysznie.... Zapraszam do siebie na konkurs : http://gotujebochce.blogspot.com/2013/04/konkurs-na-100-tys-wyswietlen-zestaw.html
OdpowiedzUsuń