środa, 27 marca 2013

Sałatka z jajkiem i łososiem

Święta wielkanocne na wyciągnięcie ręki już ... dawno nic nie pisałem ... ale już jestem :) i wracam w wielką inspiracją na Święta, brakuje Wam pomysłu na postną przystawkę ? Mam nadzieję, że ta będzie idealna, bo jest bardzo szybka :)

składniki na 2 porcje:
- mix ulubionych sałat
- jajko ugotowane na twardo
- 200 g wędzonego łososia na zimno
- cebula czerwona
- czarna oliwka

składniki na sos:
- dwie łyżki musztardy kremskiej
- dwie łyżki octu cytrynowego KAMIS
- dwie łyżki miodu
- sok z ćwiartki cytryny
- łyżka wody mineralnej


Układamy sałatę na talerzu wraz z łososiem, cebulą, oliwkami i połówką jajka. Do słoiczka wkładamy wszystkie składniki sosu i wstrząsamy zakręconym słoiczkiem. Gotowy sos wylewamy na naszą sałatkę.

smacznego
d.

photo by Jakub Wilczek

ocet cytrynowy KAMIS

7 komentarzy:

  1. ocet cytrynowy to dla mnie nowość
    ale całość wygląda bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dla mnie też był nowością, ale wart uwagi :)

      Usuń
  2. Zarąbiste masz te zdjęcia. Napatrzeć się na nie nie mogę!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) miło to czytać od Ciebie :)

      Usuń
  3. Wygląda przepysznie.... Zapraszam do siebie na konkurs : http://gotujebochce.blogspot.com/2013/04/konkurs-na-100-tys-wyswietlen-zestaw.html

    OdpowiedzUsuń