poniedziałek, 11 lutego 2013

Cannelloni faszerowane serem ricotta

- 30 g masła
- 200 ml śmietanki
- 100 g parmezanu
- gałka muszkatołowa
- sól
- makaron cannelloni

farsz:
- 200 g sera ricotta
- 100 g kalafiora
- 100 g sałaty radicchio
- 100 g parmezanu
- 2 żółtka

pesto:
- 50 g rukoli
- 2 ząbki czosnku
- 10 g płatków migdałowych
- 2 łyżki oliwy

Gotujemy makaron al'dente. Odcedzamy. W misce mieszamy wszystkie składniki do farszu i po uzyskaniu stałej konsystencji masę wkładamy do rurek cannelloni.
Na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia układamy nasz makaron.
W rondelku rozgrzewamy śmietanę (nie doprowadzamy do wrzenia) i smarujemy nią cannelloni, wierzch posypujemy parmezanem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut.
Miksujemy rukolę, czosnek, uprażone płatki migdałów oraz oliwę. Tak przygotowanym pesto polewamy makaron.

smacznego
d.

dla tych bardziej ambitnych mogę podać jak zrobić samemu makaron :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz