- serek mascarpone 250g
- jogurt naturalny 100 ml
- maliny lub truskawki 200g
- 2 łyżeczki cukru
- łyżka miodu
Serek miksujemy wraz z jogurtem na jednolitą masę. Słodzimy i odstawiamy.
Owoce karmelizujemy na miodzie na patelni - nakładamy miód i gdy będzie płynny dodajemy owoce (maliny lub truskawki). Mus owocowy który powstał odstawiamy do wystygnięcia.
Gdy mamy gotowe oba kolory możemy je połączyć. Do pucharków nakładamy najpierw mus malinowy lub truskawkowy a następnie naszą masę z serka i jogurtu. Wszystko dekorujemy całymi owocami.
Smacznego
D.
zdjęcia wykonane dzięki współpracy z MWW Studio Jakub Wilczek
piękna kompozycja :)
OdpowiedzUsuńMmmm.... pychota!
OdpowiedzUsuńooo ale cudo! ja w takich sytuacjach najbardziej lubie sorbet mango z grycana w śliwkowo-imbirowym purée, robi sie go chwilke a wszytscy sa zachwyceni. Wogole polecam te przepisy http://www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-kuchni/news-sorbety-to-nie-lody-z-wody,nId,624349,nPack,2 sa niesamowicie klasyczne, eleganckie a zarazem pyszne i tanie :)
OdpowiedzUsuńaale dzis i tak szykuje sie na mascarpone, ktory uwielbiam :)