czwartek, 23 sierpnia 2012

Zapiekanki na 4 babka wróżyła

Decyzja podjęta już ostatecznie ... wyjeżdżam. Mam dwie propozycje, na obie muszę poczekać aż ustali się wszystko dokładnie ... ważne są chęci, a moja chęć realizacji siebie jest bardzo duża. Dziś zapiekankowo ... dla tego, który powiedział, że zapiekanki są mało ambitne ;p moim zdaniem nie, można zrobić jakie się chce. To trochę tak jak z ciabattami, bułkami czy sandwichami. Zapraszam ... 


- chleb alpejski
- pieczarki przesmażone z solą
- pomidor
- mozzarella
- salami
- suszone pomidory
- roszponka
- cebula czerwona
- kiełbasa
- łosoś wędzony
- ser pleśniowy
- koperek
- ser żółty



Moje propozycje to: (pd lewej)

wiejska (kiełbasa, cebula, pieczarki)
ostra (salami, suszone pomidory, roszponka lub rukola)
caprese (pomidory, mozzarella, bazylia)
morska (łosoś, ser pleśniowy, koperek)

Smacznego
D.

3 komentarze:

  1. W takiej formie zapiekanki są ambitne.
    Często kojarzone ze sklepowymi,mrożonymi i sprzedawane na ulicach,fast foodach.

    Super rozwiązanie,można poszaleć i pozmieniać składniki :)

    Ambitnie!

    p.s doszły mnie słuchy,że można Cię poznać w listopadzie,w łodzi w jednodniowej restauracji?
    Można?

    OdpowiedzUsuń
  2. Heh :) miło, że wieści się rozchodzą :) tak można ... jak na razie istnieje tylko wydarzeni na Facebooku, na blogu informacja pojawi się trochę później :)

    zapraszam: https://www.facebook.com/events/382758551793473/

    OdpowiedzUsuń
  3. Czyli plotki,które krążą po Łodzi są prawdziwe!Super,że Łódź się w to angażuje.
    Podziwiam,czekam na informacje.

    Ahh i już wiem nawet gdzie to jest! Dobre miejsce,dużo przestrzeni na duuuużo gości.
    Powinno to być największe wydarzenie sezonu.
    Zazdroszczę odwagi,kreatywności i spontaniczności w związku z tym.Bo wielu ludzi,chyba nie zdecydowałoby się,a jednak warto.

    Pozdrawiam zza domowych przetworów,słoików i garnków
    Ann.

    OdpowiedzUsuń