zupa grzybowa |
- bulion drobiowy 1 l.
- marchewka 1 szt
- 2 garście podgrzybków
- sól
- pieprz
- cała gałka muszkatołowa KAMIS
- masło
Jedna z prostszych zup jakie robiłem.
1. Nasze podgrzybki oczyszczamy i smażymy na maśle w garnku wraz z pokrojoną marchewką (jeśli przy gotowaniu bulionu ostała nam się marchew to nie potrzebujemy jej podsmażać, choć ta z patelni nadaje całkiem innego aromatu).
2. Gdy będzie czuć w kuchni nasze grzyby, czyli po około 10 min smażenia, doprawiamy je solą i wlewamy bulion. Czekając aż się zagotuje.
3. Po zgotowaniu doprawiamy pieprzem i gałką i gotujemy jeszcze około 10 min.
można podawać zabielany lub też z makaronem, moja wersja na Restaurant Day wyglądała akurat tak :)
Smacznego
D.
zdjęcia wykonane dzięki współpracy z MWW Studio - Jakub Wilczek
przepis powstał dzięki pomocy firmy KAMIS
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz