Pisałem trochę wcześniej, że bardzo zasmakował mi jeden gulasz. Mam nadzieję, że Wam też spodoba się GULASZ Z KURCZAKA
- 300 g piersi z kurczaka
- 50 g suszonych pomidorów
- 150 g świeżego szpinaku
- 1 cebula
- 200 ml śmietany 36%
- sól, pieprz
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą. Do tego dodajemy pomidory pokrojone w kostkę i szpinak pokrojony w paski, śmietaną i dusimy wszystko razem przez około 10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy udekorowane świeżymi ziołami.
Gulasz podajemy z ulubionym dodatkiem, ryżem, kaszą lub makaronem.
Smacznego
D.
gulasz nauczyłem się robić na Warsztatach, więc przepis nie jest mój
cudowny gulasz, chociaż ja nazwałabym to raczej potrawką z kurczaka. :)
OdpowiedzUsuńzałożę się, że smakuje tak wybornie jak wygląda :)
OdpowiedzUsuń